Pitkästä aikaa leivoin lusikkaleivät. Tyttäreni kysyi mitä leivon. Lusikkaleipiä sanoin. Hän siihen että rakastaa niin paljon lusikkaleipiä.

865441.jpg

LUSIKKALEIVÄT  (ohje Pirkka-lehdestä)

200g voita kiehautettuna

1,5dl sokeria

4 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

2 tl vanilliinisokeria

Marmeladia makusi mukaan. Mulla oli vadelmamarmeladia

Hienoa sokeria pintaan jos haluat. Käytin sitä oikein hienoa kidesokeria.

Kiehauta voita kattilassa, kunnes se on vaaleanruskeaa. Kaada kulhoon jäähtymään hetkeksi. Lisää sokeri. Toisessa kulhossa sekoita vehnäjauhoja, leivinjauhe ja vanilliinisokeri. Lisää jauhoseos voisokeriin. Paina taikina lusikkaan ja irrota varovasti pelliin. Laita uuniin 175 astetta noin 10-12 min. Kun  leivät on jäähtyneet, sivele marmeladia toiseen lusikkaleivän suoraan pintaan ja laita toinen lusikkaleipä päälle ja kieriskele se sokerissa.