Tyttäreni kummitäti poikineen olivat tulossa kyläilemään. Tein pari piirakkaa, toinen tomaattipiirakkaa ja toinen mustikka-mansikkapiirakkaa.

Tomaattipiirakka

831281.jpg

Käytin valmista sunnuntai-piirakkataikinaa pohjaan varten.

Täytteenä:

Purkki punaista pestokastiketta (Lidlin pestokastike on herkullisempaa ja halvempaa)

Rasia kirsikkatomaattia

Puoli rasia Apetina-fetajuustoa paloiteltuna

Juustoraastetta ja pinjasiemeniä maun mukaan kuorrutteena.

200 astetta uuniin 35-40 minuutiksi alimmalla tasolla. Havaitsin että on parempi paistaa pohja etukäteen 10 minuuttia ja sitten täytettä päälle ja takaisin uuniin noin 25-30 min.

 

Mustikka-mansikkapiirakka

831280.jpg

Käytin myös tähän valmista sunnuntai-murotaikinaa pohjaan varten. Paketissa on resepti mutta muuntelin pikkasen, elikkä

Laita taikina piirakkavuoan pohjalle ja paista 10 min 200 asteessa ja sitten täyte pohjan päälle:

noin 7 dl mustikoita

muutamia mansikoita makusi mukaan

3 rkl perunajauhoja

3/4 dl sokeria

sekoita aineet sekaisin ja pane piirakan päälle ja paista noin 30 min.

Tarjosin vaniljajäätelön kera.