Tyttäreni kummitäti poikineen olivat tulossa kyläilemään. Tein pari piirakkaa, toinen tomaattipiirakkaa ja toinen mustikka-mansikkapiirakkaa.
Tomaattipiirakka
Käytin valmista sunnuntai-piirakkataikinaa pohjaan varten.
Täytteenä:
Purkki punaista pestokastiketta (Lidlin pestokastike on herkullisempaa ja halvempaa)
Rasia kirsikkatomaattia
Puoli rasia Apetina-fetajuustoa paloiteltuna
Juustoraastetta ja pinjasiemeniä maun mukaan kuorrutteena.
200 astetta uuniin 35-40 minuutiksi alimmalla tasolla. Havaitsin että on parempi paistaa pohja etukäteen 10 minuuttia ja sitten täytettä päälle ja takaisin uuniin noin 25-30 min.
Mustikka-mansikkapiirakka
Käytin myös tähän valmista sunnuntai-murotaikinaa pohjaan varten. Paketissa on resepti mutta muuntelin pikkasen, elikkä
Laita taikina piirakkavuoan pohjalle ja paista 10 min 200 asteessa ja sitten täyte pohjan päälle:
noin 7 dl mustikoita
muutamia mansikoita makusi mukaan
3 rkl perunajauhoja
3/4 dl sokeria
sekoita aineet sekaisin ja pane piirakan päälle ja paista noin 30 min.
Tarjosin vaniljajäätelön kera.
Kommentit